ENiD – Live

Home/ENiD – Live
Loading Events
  • This event has passed.

ENiD ontstond rond 2001 in Oudenaarde als het project van pianist Wim Van De Putte en gitarist Andries Decock. Ze schreven toen eigen nummers die vaak gekenmerkt werden door melodie en meerstemmigheid. De band werd uitgebreid en na enkele wissels in de bezetting werd drummer Bram Decrock een vast lid van de band. In deze periode speelde ENiD regelmatig op lokale evenementen in de omgeving van Oudenaarde.

In 2011 besluit het trio een cd op te nemen. Ze kwamen daarvoor terecht bij Chris Benoot. Die bleek niet alleen goed met een mengtafel overweg te kunnen, hij speelde ook nog basgitaar en al snel werd hij het vierde lid van de band. De jaren daarop haalde de band enkele grotere optredens binnen, waaronder Neverending festival, Woodrock, de Zulzeekse Feesten en de Adriaan Brouwer Bierfeesten in Oudenaarde.

in 2014 werd het tijd voor de tweede cd. Omdat de opnames terug bij Chris thuis doorgingen werd al snel gekozen voor de titel “Home Again”. De groep ondervond een grote druk om de vorige cd in kwaliteit te overtreffen. Daarom lastte de groep een pauze in wat betreft optredens. Begin december 2015 kwam de cd uit, opnieuw in eigen beheer.

De sound van ENiD is nog steeds sterk gericht op pianomelodieën en meerstemmigheid, gesteund door een energiek trio van gitaar, bas en drums. De invloed van groepen als The Doors, Muse, Coldplay en Blink 182 zijn duidelijk merkbaar. Met een nieuwe cd en nieuwe nummers is de band nu helemaal klaar voor de toekomst. “Home Again” is verkrijgbaar op aanvraag bij de groepsleden.

http://vi.be/enid